آشنایی با رنگ شناسی در طراحی لباس
دنیای طراحی لباس دنیای گسترده ای می باشد و نیاز است که همواره موارد مختلفی را در ذهن خود داشته باشید. در این حوزه بسیار مهم است که رنگ شناسی در طراحی لباس را به عنوان یک اصل مهم در نظر بگیرید. زیرا رنگ شناسی در طراحی لباس تا حد زیادی به شخصیت افراد، موقعیت اجتماعی و سلیقه افراد وابسته می باشد. لذا اگر به دنبال زیبایی می باشید لازم است از دانش رنگ شناسی برای لباس های مختلف و در جای مناسب خود، استفاده کنید. شما با رعایت این موارد قادر خواهید بود تا طرح هایی خلاقانه را با ظاهری زیباتر نشان دهید و یک استایل منحصر بفرد و عالی بسازید.
دایره رنگ چیست؟
در دنیای رنگ شناسی در طراحی لباس، لازم است تا پیام هر رنگ و ویژگی های آن را به خوبی بدانید تا بتوانید بهترین خروجی را داشته باشید. در گام اول برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب ها را انجام دهید لازم است تا از دایره معروف رنگ که در تمام طراحی ها و دیزاین ها مورد استفاده قرار می گیرد، بهره ببرید. شما باید بدانید که کدام رنگ را می توانید با دیگری ست نموده و در کنار هم استفاده کنید. از همین رو باید با تاثیر رنگ ها در کنار هم آشنا باشید. دایره رنگ بهترین ترکیب را می تواند در اختیار شما قرار دهد.
رنگ ها به سه دسته اصلی قرمز، زرد و آبی تقسیم بندی می شوند که این دسته از رنگ ها با هیچ رنگ دیگری ترکیب نشده و در ذات خود خالص هستند، ولی می توان از این رنگ ها در ساخت هر رنگ دیگر استفاده نمود. چنانچه هر یک از رنگ های گروه اصلی را با یکدیگر به صورت دو به دو ترکیب نمایید، رنگ های ثانویه تولید می شوند. به عنوان مثال، از ترکیب رنگ زرد و قرمز، رنگ نارنجی، ترکیب آبی و زرد، رنگ سبز، ترکیب قرمز و آبی، رنگ بنفش ایجاد می شود.
در رنگ شناسی لباس، لازم است تا شما پالت رنگی گسترده تری داشته باشید. از همین رو می بایست رنگ های گروه دوم را نیز با هم به صورت دو به دو ادغام نمایید تا رنگ های بیشتری حاصل شود. ترکیب این رنگ ها منجر به ایجاد رنگ هایی چون لیمویی، نارنجی و … می شود.
آشنایی با رنگ های سرد و گرم
به صورت کلی رنگ ها به دو نوع سرد و گرم تقسیم بندی می شوند. گروه رنگ های سرد همانطور که از نام آنها مشخص است، حس سرما را منتقل می نمایند و شامل رنگ آبی، بنفش، سبز و مواردی از این قبیل هستند.
اگر قصد طراحی لباس را دارید، باید توجه نمایید که به همراه این رنگ ها می توانید از منسوجاتی به رنگ نقره ای و جواهراتی از جنس طلای سفید و نقره استفاده کنید.
در مقابل رنگ های گرم به منزله رنگ های محکم و قوی تر بوده و برای طراحی هایی که نیاز است احساسی از غرور و قدرت به طرف مقابل منتقل شود، استفاده می شود. معمولا افرادی که پوست گندمی و تیره دارند، بهتر است از رنگ های گرم استفاده کنند و به همراه آن از طلا و منسوجاتی با رنگ طلایی استفاده نمایند.
البته باید این مورد را در نظر داشته باشید که در رنگ شناسی در طراحی لباس، برخی از رنگ ها نیز خنثی می باشند. رنگ هایی چون سفید، سیاه، خاکستری نیز جز رنگ های خنثی هستند و در هارمونی رنگی بادمجانی، زیتونی و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.
رنگ شناسی در طراحی لباس
حال به عنوان طراح لباس باید بدانید که چگونه بین این رنگ ها در طراحی های خود ارتباط برقرار نمایید و در نظر داشته باشید که رنگ ها دارای تقسیم بندی مختلفی هستند که برخی از مهمترین و کاربردی ترین آنها در ادامه معرفی شده اند.
تک رنگ ها
همانگونه که از نام این هارمونی مشخص است، تنها از یک رنگ تشکیل شده است. شما می توانید تمام انواع رنگ ها و تقسیم بندی هایی که معرفی شد را در این دسته قرار دهید و هیچ محدودیتی برای انتخاب و استفاده از آن وجود ندارد.
رنگ های مکمل
گاها نیاز است تا در طراحی خود از برخی رنگ پارچه ها به گونه ای در کنار یکدیگر استفاده نمایید که مکمل هم باشند. بنابراین نیاز دارید بدانید که رنگ های مکمل کدام ها هستند. در رنگ شناسی در طراحی لباس، عنوان می شود که رنگ های مکمل شش عدد بوده و در سه دسته تقسیم بندی می شوند. به این صورت که، رنگ های قرمز و سبز در یک دسته، آبی و نارنجی در یک دسته و بنفش و زرد نیز در یک دسته قرار می گیرند. لذا اگر مایل هستید تا در لباس طراحی شده شما این موارد رعایت شوند، لازم است تا هارمونی رنگ های مکمل را در نظر بگیرید.
رنگ های مشابه
شما به عنوان طراح لباس می توانید برخی از رنگ های مشابه را در کنار هم قرار دهید تا تصویری زیباتر خلق شود. در انتخاب رنگ های مشابه عموما یک رنگ، پررنگ تر و واضح تر بوده و سایر رنگ ها نیز کم رنگ تر هستند. رنگ هایی که در یک خانواده هستند، در دسته رنگ های مشابه طبقه بندی می شوند.
رنگ های سه گانه
این نوع انتخاب رنگ در بحث رنگ شناسی لباس، گزینه ای عالی برای افرادی است که همواره به دنبال خلق ایده های جدید هستند. این نوع هارمونی با توجه به دایره رنگ تعیین می شود و رنگ هایی که بین آنها در چرخ دایره ای سه خانه فاصله است و روبروی هم قرار می گیرند، در دسته سه تایی ها قرار می گیرند.
از جمله سه گانه های پر مصرف می توان به قرمز، زرد، آبی و نارنجی، زرد، بنفش اشاره کرد. عموما رنگ های ملایم تر در ترکیب های سه تایی بسیار خوب می باشند و جلوه زیبایی نیز دارند.
رنگ های نیمه مکمل
این نوع هارمونی نیز جز هارمونی های برتر محسوب می شود و کاربرد زیادی دارد. البته ممکن است از دید بسیاری از افراد این نوع رنگ بندی در کنار هم خوب نباشد و غیرطبیعی به نظر برسد اما چنانچه در بحث رنگ شناسی در طراحی لباس مورد استفاده قرار گیرند، نتیجه خوبی را نیز به همراه خواهند داشت.
دیدگاهتان را بنویسید